Min slægtgård

Min familie har i flere generationer boet her på Fejø. I gamle dage levede man af det landbrug, der hørte med til gården, men det stoppede i mine bedsteforældres tid. Nu er gården mere et hyggeprojekt – om end det stadig tager en stor del af vores fritid.

For nogle år siden overtog min hustru og jeg gården efter mine forældre, der valgte at flytte i en mindre og knap så tidskrævende bolig. Det har været vigtigt for os både at bevare det særegne ved gården, men også at sætte vores helt eget personlige præg på den, så vi ikke lever i et museum, men med respekt for fortiden.

Vi har derfor valgt at købe nye møbler til køkken og stue – de to rum, som man opholder sig mest i og hvor vi meget gerne vil sætte vores helt personlige præg på indretningen. Vi synes begge to, at det er rigtig hyggeligt at skabe et varmt hjem, hvor der både er stil og plads til leg og hygge. Vi har kombineret nogle af de oprindelige møbler med helt nye møbler, så vi i høj grad føler os hjemme.

Udendørs har vi valgt at bruge vores kræfter på nyttehaven. Vi dyrker kartofler, ærter, løg, salater og hvad man ellers kan forestille sig, der vokser i den gode muld. Derudover har vi også en lang række frugttræer, som normalt giver rigtig godt. Fejø er kendt for sin frugtbare jord og vi nyder, at høste alverdens gode sager hele sommeren og efteråret. Vi spiser selv lystigt alt, hvad vi kan og resten sælger vi ved vejen til lokale og turister. Børnene har også sommetider deres egen lille vejbod. De penge som de tjener her, må de selv beholde – til gengæld skal de også selv med ud og høste det, som de vil sælge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>