Om bloggen

Velkommen til smaalandsbloggen.dk, hvor jeg vil berette om stort og småt fra området og fra min hverdag.

Jeg er 3. generation på Fejø og har boet her det meste af mit liv. Jeg er født og opvokset her på øen. I forbindelse med mine studier har jeg boet i København nogle år, men vidste allerede fra starten, at det var en overgangsperiode inden jeg igen kunne vende hjem til ”min” ø. Imens jeg studerede var jeg så heldig at møde ”den eneste ene”. Heldigvis ønskede min kæreste – senere hustru – at følge med mig hjem, så vi i dag bor på Fejø med vores 2 børn på et mindre landbrug, hvor vi dyrker grøntsager og andet som vi sælger til naboer og turister.

Fejø er en lille, skøn plet beliggende i Smålandsfarvandet mellem Lolland og Sjælland. Man kommer til Fejø med færgen fra Kragenæs på det nordlige Lolland. Mange både børn og voksne tager dagligt færgen over til skole og arbejde og hjem igen om eftermiddagen eller aftenen.

Fejø er en mindre ø med ca. 600 indbyggere, så alle kender alle og her er trygt og rart at være. Jeg vil naturligvis skrive meget mere om Fejø i mine blogindlæg, så du kan godt glæde dig! Det er et paradis på jorden. Selvom temperaturen godt nok sjældent kommer op på de tropiske varmegrader…

Lidt om mig selv: Jeg hedder Thor Petersen og bor som sagt på Fejø. Jeg er uddannet geograf og arbejder også inden for området. Min kone Bettina er uddannet pædagog og arbejder i Børnehuset her på Fejø. Vi har to mindre børn – en dreng der går i 3. klasse og en pige, der stadig går i Børnehuset, men som glæder sig rigtig meget til at skulle i skole. Og for at sige det ligeud: Så gør vi egentlig også!

I min fritid nyder jeg naturen og passer vores fritidslandbrug. Jeg nyder at fiske, gå på jagt og løbe en tur. Derudover elsker jeg fodbold og følger gerne med, når især Liverpool spiller.
Ellers går hverdagen, som hos mange børnefamilier med leg, hygge, madlavning, tøjvask og hvad der ellers hører til en travl hverdag.